Graag spendeer ik een pagina ter ere van de Bengaal.

Er wordt veel geschreven over de Bengaal, vele dingen zijn juist maar ik ga ook met een paar zaken niet akkoord.

Vaak worden ze omschreven als wild, agressief, kunnen niet gehouden worden met andere dieren enz… 

Mijn persoonlijke ervaring met Bengalen is het tegenovergestelde, maar dit is mijn ervaring met mijn katten. Misschien heb ik wel speciale Bengalen? Wie weet ,maar ik denk het niet.

De Bengaal is inderdaad afkomstig van een wilde kat namelijk de Aziatische luipaardkat, maar dit wild bloed is tegen dat je hier een Bengaal mag kopen eruit. Je mag in België pas een Bengaal kopen vanaf de 5de generatie. Elke generatie gaat er 25% wild bloed verloren, dus geen wild bloed meer en m.a.w een normale huiskat.

Bengalen komen zeer goed overeen met kinderen en andere dieren zoals een hond. 

Ze zijn zeer slim, ze hebben veel energie en ze moeten dit kwijt. Met ze spelen, kunstjes leren, hun hersenen gestimuleerd houden zorgt voor een gelukkige Bengaal. Je moet tijd met ze spenderen, een speelkameraadje is dan ook een aanrader maar toch is hun baasje voor hun het allerbelangrijkste en hebben ze het liefst menselijk aandacht.

Bezin voor je begint , het is raadzaam uit te zoeken waar je je Bengaals kitten koopt  , bij voorkeur in een cattery waar je ten minste de mama en haar omgeving  kan  zien , waar je kan zien hoe de kittens opgroeien , koop een Bengaal met stamboom , zodat je de afkomst weet en van welke generatie hij is .   

Zo vermijd je taferelen die je soms leest en ga je jaren plezier hebben aan je kat, zoals wij .

Nogmaals een Bengaal F5 is en hoort  speels en energiek te zijn  , niet wild en onhandelbaar .     

foto's zeggen genoeg  :)